Events

exhibitions

Leif Sylvester

 

LEIF SYLVESTER "TILFÆLDIGHEDERNES SPIL"

I samarbejde med VRDK, viser vi nu udstillingen "Tilfældighedernes spil" online.

Leif Sylvesters udstilling ”Tilfældighedernes Spil” er nu landet i København efter en Danmarksturné, der bl.a. har sat publikumsrekord i Skagen – nu kan du opleve den i Bredgade.

Nu er de ”hjemme” igen. De skæve, de skøre og farverige væsener, der bor i mange af Leif Sylvester malerier, litografier og skulpturere. Sylvesters farverige udstilling ”Tilfældighedernes Spil”, har været på en Danmarksturné i anledning af hans 80-års fødselsdag. Udstillingen startede på Sophienholm og derefter gik turen til Kulturhuset Kappelborg i Skagen og Vestjyllands Kunstpavillon, som alle steder har sat publikumsrekord.

”Sylvesters udstilling har modtaget megen positiv respons over sommeren bl.a. på Kappelborg, med mere end 3.000 besøgende. Den folkelige avantgardekunst har så sandelig vist sin styrke” siger Kulturchef Lars Illum.

Leif Sylvester, der bl.a. er kendt som musiker, sanger, tekstforfatter, skuespiller og kunstner begyndte at male 1962. Hans første store inspiration fik Sylvester igennem en kunstbog af maleren George Braque.

”Jeg bladrede i den og en helt ny verden åbnede sig. Bogen var inspirerende, og jeg fik blod på tanden og var helt vild efter at komme i gang med at male. Jeg købte små tuber oliemaling, en rød, en blå, en gul og en sort og så en pensel - og så jeg havde jeg snuppet en masonitplade, lidt terpentin og en spartel med hjem fra værkstedet, hvor jeg arbejdede som tømrer. Nu skulle det være. Jeg tog en stol og lagde tuberne på en avis på sædet, masonitten stillede jeg op ad ryglænet med den ru side frem, det mindede om et lærred. Så stillede jeg nogle ting på bordet som jeg kunne male efter - og så gik jeg i gang med mit første rigtige maleri.” fortæller Leif Sylvester.

Sylvester debuterede som 29-årig i 1969 med malerier på Kunstnernes Efterårsudstilling og i 1971 modtog han et legat fra Statens Kunstfond. 

”Uanset hvilken kunstart Leif Sylvester igennem sin lange karriere har udfoldet sig i, har han hentet kraft og styrke i det almenmenneskelige og det nutidig liv. Hans billeder er befolket med det gode, det farverige og det levende liv, som vi kender det fra vores hverdage og drømme”, udtaler Kunsthistoriker Iben From.

En spontan livsbekræftende, humoristisk og folkelig billedkunstner, som med udstillingen ”Tilfældighedernes spil” viser, at livet ikke kun består af valg, men af forskellige tilfældige hændelser og situationer som kan være afgørende i forhold til hvilken retning livet går.

 

DANISH CONCRETE ART 1940 -2020.  

Concrete art is an art form with a strong emphasis on geometrical abstraction. A manifesto "Art Concrete" was formulated by the Dutch artist Theo Van Doesburg in 1930 to define the difference between his vision of art and that of other abstract artists of the time. In 1931 Max Bill took the art form further and defined concrete art as a form to display abstract thoughts in a sensibel and tangible form. The art form was taken up widely after World War 2 and Paris became the main center of concrete art. 

Richard Mortensen and Robert Jacobsen moved to Paris in 1947, remaining there until 1964. Both became connected to Galerie Denise René in Paris, which became famous and the leading gallery for concrete art in Europe. In 1958 new Danish artists joined, amongst others, Ole Schwalbe, Jørn Larsen and Mogens Lohmann. Today, new and exciting Danish artist’s such as Per Sax Moeller, Mette Winckelmann and Malene Landgreen, have emerged to the scene of Art Concrete with playfull ways of working with color and geometrics.

Take a tour of the exhibition.